Pink and blue stories

handmade dreams for little princesses and adorable princes

keep calm in pink and blue stories

keep calm in pink and blue stories

Άλλοτε διαβάζαμε τα μαθήματά μας,
κάναμε την προσευχή
μας και λέγαμε πως
δυο και δυο κάνουν τέσσερα.
Τώρα, δυο λουλούδια και
δυο αχτίνες δεν κάνουν δυο -
κάνουν ένα Θεό.
Κ' ένας Θεός
κάνει όλα.
Λοιπόν, η ψυχή
μας μαζί με την ψυχή του Θεού πόσα κάνει;
O δάσκαλος δεν
ξέρει.Εμείς το
ξέρουμε πως κάνει: ένα.
Το διαβάσαμε
σήμερα στο ανοιχτό βιβλίο του ήλιο,
σήμερα που ξεχάσαμε όλα τα
βιβλία."Όνειρο καλοκαιρινού
μεσημεριού"Γ.
Ρίτσος

προβολές σελίδας

Labels

Από το Blogger.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

τελευταία μέρα διακοπών

Σνιφ σνιφ!!!!! τελευταία μου μέρα σήμερα στην αγαπημένη μου Κεφαλονιά. Δυστυχώς επιστρέφω αύριο στην επίσης αγαπημένη μου Αθηνα. Τις αγαπω και τις δυο! οταν ειμαι στην μιά νοιώθω σαν να...απατώ την άλλη.!Η Αθήνα είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα,σπούδασα...είναι η πόλη που ζ΄ψ. Με τις ομορφιές της ( πρωινο καφεδάκι στους αερηδες δεν ειναι και λιγο ε? η βόλτα στο θησειο το βράδυ και να βλέπεις την Ακρόπολη....) και τις ασχήμιες της ( σκουπιδια,κινηση στους δρομους, θορυβος) Αλλά αυτά μπορούν να διορθωθούν από μας....μ ετο να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο ήρεμοι...ολα γίνονται αρκει να το θελουμε.
τελευταια μερα στο Αργοστολι, ηπια το καφεδακι μου φυσικά στο  Antico Cafe και μετά ψώνια απο το shopping corner  της πολυ πολυ γλυκιας  Mallia Kouvaria κατά κόσμον Ηρώ Πετράτου,που μεγάλωσε πολύ από τότε που έκανε τα χορευτικά της  στις μαζορέττες του 1ου Γυμνασίου  Αργοστολίου( εγώ εγω ημουν η γυμνάστριά της).
Φυσικά και έκανα τις αγορές μου και θαύμασα τίς δημιουργίες της!Πάντα δημιουργική Ηρώ!!!!!







 

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Γιατί τα κοριτσάκια φοράνε ρόζ?


Φαντάζεστε να πάτε σε μιά βάφτιση για ενα αγοράκι και να είναι τα πάντα ροζ? μάλλον γελάτε με την ιδέα! Κι όμως....Κάθε γενιά και εποχή αντιλαμβάνεται διαφορετικά πολλά πραγματα και φυσικά τον καθορισμό των ρόλων τους  στην κοινωνία.

Το θέαμα ενός δίχρονου αγοριού με μακριά ίσια μαλλιά ντυμένου με λευκό φόρεμα, στις μέρες μας θα προκαλούσε ποικίλα σχόλια, ως επί το πλείστον αποδοκιμαστικά. Τα ήθη όμως, στα τέλη του 19ου αιώνα, επέβαλαν αυτή την εμφάνιση για τα αγόρια μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Το βήμα προς την αντιστοίχηση των ρούχων με το φύλο δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη. Το ροζ και το μπλε στα μωρουδιακά έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με άλλα παστέλ χρώματα στα μέσα του 19ου αιώνα και πάλι όμως, δεν αντιστοιχίζονταν ανάλογα με το φύλο του μωρού. Αυτό έγινε λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να αφομοιωθούν από την λαϊκή κουλτούρα.

Σε εμπορικές δημοσιεύσεις περιοδικών του 1918, για παράδειγμα, γίνεται άμεση αντιστοίχηση χρώματος – φύλου, αλλά με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Τα δημοσιεύματα προβάλλουν το ροζ ως ένα χρώμα δυναμικό και πιο «αποφασιστικό» που ταιριάζει γάντι στα αγόρια. Ενώ, το μπλε που είναι πιο λεπτό και φίνο, προτείνεται για τα μικρά κορίτσια.
Επίσης, τα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια ξεκίνησαν την ίδια περίοδο να ντύνονται στα πρότυπα των γονιών τους. Οι μαμάδες άφησαν τα φορεματάκια στα κορίτσια και κράτησαν τα παντελόνια για τα αγόρια.
Μόνο όταν η μόδα έγινε αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής μας, επικράτησαν οι συνήθειες που έχουμε και σήμερα. Στη δεκαετία του 1940, με αφετηρία τους μεγάλους οίκους της Αμερικής, η καλαισθησία επιβάλλει το ροζ για τα κορίτσια και το μπλε για τα αγόρια.
Το κίνημα του φεμινισμού, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, φέρνει και πάλι τα πάνω κάτω. Οι φεμινίστριες αποστρεφόμενες καθετί αμιγώς γυναικείο, υιοθέτησαν με πάθος το νέο ουδέτερο στυλ, που όμως, δεν είχε καμία σχέση με το ουδέτερο ντύσιμο του προηγούμενου αιώνα. Τα κορίτσια ντύνονται με ρούχα ανδρικά και οι συλλογές των μεγάλων οίκων μόδας της εποχής ήταν απαλλαγμένες από κάθε κοριτσίστικο στοιχείο. Φυσικά το ροζ δεν έχει θέση στην ντουλάπα των νέων δυναμικών γυναικών.
Οταν η επιστήμη κατάφερε σε μεγάλη κλίμακα να προσδιορίσει το φύλο του μωρού πριν την γέννησή του, η μάχη ανάμεσα στο ροζ και το μπλε ξαναζωντάνεψε. Οι εταιρείες βρεφικών ειδών έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα τα ψώνια να είναι διαφορετικά για τα αγοράκια και τα κοριτσάκια. Ετσι, είδαν και τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

tag

Το να φτιάχνω tags με εικόνες και κείμενα που μου αρέσουν ...είναι και αυτό μιά μεγάλη αγάπη.


 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

It's only me!

Γειά σας!Tο όνομά μου είναι Βάννα και...
...είμαι
κορίτσι της πόλης
ονειροπόλα
αισιόδοξη
εργασιομανής
παραπονιάρα
...αγαπώ
το χορό
τη μουσική
το σινεμά
να διαβάζω
να φαντάζομαι
...λατρεύω
τη θάλασσα
τη μυρωδιά της βροχής
τη σοκολάτα (φυσικά)
να είμαι με τους φίλους μου
να δημιουργώ
να ονειρεύομαι
...θα ήθελα
να ταξιδεύω πιο πολύ
η ημέρα να είναι πιο μεγάλη
το γραφείο μου να μην είναι ακατάστατο
να ξέρω να φτιάχνω γλυκά
οι καλοκαιρινές νύχτες να είναι πιο πολλές
να είμαι η Σαμπρίνα στην ομώνυμη ταινία
Σας ευχαριστώ που είστε στο μπλογκόσπιτό μου







.

DIY,wall paper flower,χάρτινο λουλούδι τοίχου

Ακόμα μία πολύ όμορφη δημιουργία για πάρτυ, για μια γιορτή. Μεγάλα χάρτιν αλουλούδια που μπορούν να διακοσμήσουν τον τοίχο σας, η σε μικρό μεγεθος τις καρέκλες,τα τραπέζια,τα παραθυρα.Τις οδηγίες τις πήρα από το www.rocknrollbride.com
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: πιστόλι θερμής σιλικόνης,ψαλίδι ραπτικής με ζιγκ-ζαγκ,χάρακας,μολύβι,κουμπιά και άλλα διακοσμητικά.Και φυσικά πολύχρωμα χαρτιά περιτυλίγματος.

Κόβουμε με το ψαλίδι την μιά πλευρά  του χαρτιού

 Διπλώνουμε το χαρτί σαν ακκορντεόν. Εγώ χρησιμοποιώ μετά τον χαρακα και με τη βοήθεια του τσακίζω την άκρη του χαρτιού.
Με τη σιλικόνη κολλάμε τα χαρτιά περιτυλίγματος.

Και φτιάχνουμε ένα ρολό.

Με λίγη πίεση που ασκούμε πλησιάζουμε μεταξύ τους τις ακρες σαν να θάλουμε να φτιάξουμε μιά σκηνή(ινδιάνων???χαχαχαχαχ)

Προσεχτικά, πιέζουμε την κορυφή προς το τραπέζι ώστε η κατασκεή μας να γίνει σχεδόν επίπεδη

Στο άνοιγμα που δημιουργείται στην κορυφή κολάμε ένα μικρο χαρτάκι ώστε να μην ανοίξει.

Τελειώνουμ ετη δημιουργία μας κολλώντας στο τέλος ένα μικρό κυκλικό χαρτί. Πάμνω σε αυτό μπορούμε να ποσθέσουμε μικρά διακοσμητικά( κουμπιά, κορδέλες.λουλουδάκια)

Φτιάχνουμε σε διάφορα μεγέθη και χρώματα( διάθεση να έχετε) και ο τοίχος μας είναι ετοιμος!Καλές δημιουργίες

 

DIY-napkin dress-φορεματάκι χαρτοπετσέτα


H ιστοσελίδα www.tableart.gr είναι η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μου.Την ανακάλυψα τυχαία πριν μερικούς μήνες και έχω κάνει μερικά απο αυτα που προτείνει.
Η χαρτοπετσέτα φορεματάκι ήταν η πρώτη μου προσπάθεια και την εφάρμοσα στο δικό μου τραπέζι τρώγοντας με φίλες. Είναι πανέυκολη και πολυ πολυ εντυπωσιακή.
Ακολουθείστε τις οδηγίες!!!!! και στο επόμενο παρτυ γενεθλίων της πριγκήπισσάς σας θα καταπλήξετε.
 
 
 

Ξεκινάμε διπλώνοντας την αριστερή και τη δεξιά πλευρά της χαρτοπετσέτας στο κέντρο της και στη συνέχεια τη διπλώνουμε ξανά όπως φαίνεται παρακάτω στις 1 και 2 φωτογραφίες.

Με το ψαλίδι κόβουμε ένα τριγωνάκι για να δημιουργήσουμε τα χέρια(3). Αν η χαρτοπετσέτα είναι μεγάλη για να την μικρύνουμε κόβουμε ένα κομμάτι από την κορυφή της (4). Στη συνέχεια κόβουμε τη κορυφή σε V για να δημιουργήσουμε το ντεκολτέ (5). Όταν τελειώσουμε με το κόψιμο περνάμε μια κορδέλα και δένουμε ένα φιογκάκι
 
Εύκολο δεν είναι????



Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

cards-κάρτες

Οι κάρτες είναι σαν να διηγείσαι μιά μικρή ιστοριούλα. Μέσα σε ελάχιστες λέξεις, πρέπει να πείς τόσα πολλά! Να δείξεις την αγάπη σου...το ενδιαφέρον σου...να περάσεις ένα νόημα που ελπίζεις και εύχεσαι ο παραλήπτης να το καταλάβει σύντομα.
Έχω φτιάξει μερικές ψηφιακές κάρτες, αλλα΄δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στην αγαπημένη μου κάρτα.
 Είναι η πρώτη κάρτα που έφτιαξα, μιλάει για αγάπη χρησιμοποιόντας μονο μιά λέξη (την αγάπη)και είναι με την Tilda. Η Tilda είναι ένα μικρό χαριτωμένο κοριτσάκι, πανέμορφο που της δίνεις ζωή με χρώματα. Γιατί απλά είναι μιά σφραγίδα που χρησιμοποιείς στο  scrapbooking. Υπάρχουν πολλές Tilda που δυστυχώς είναι λιγάκι ακριβές για να τις αποκτήσεις όλες. Σιγά σιγά θα γίνει και αυτό!
 
 Τα χαρτιά που έχω χρησιμοποιήσει είναι από το webster's pages  και τα αντικείμενα από την αγαπημένη μου sfragidomania 

Wishes Book- Βιβλία ευχών

Τα βιβλία ευχών είναι μιά πολύ όμορφη, γλυκιά και ενδιαφέρουσα δημιουργία. Φτιάχνεται με πολυ αγάπη και μεράκι για μωρά μικρά (και όχι μόνο) που φυλάς τις αναμνήσεις των πιο σημαντικών τους στιγμών...της γέννησης, τη βάφτισης, των γενέθλιών τους...και για πιο μεγάλα μωρά...ο γάμος τους, οι εκδρομές τους....
Το μόνο που χρειάζεσαι έιναι ο χρόνος και η φαντασία...και νά εχεις "πιάσει" το σφυγμό τους...να φτιάξεις ένα βιβλίο ευχών που θα τους αντιπροσωπεύει, που θα δείχνει ένα κομμάτι του εαυτού τους...
 
Ένα βιβλίο ευχών αγάπης






 
'Ενα βιβλίο ευχών γιά το καινούργιο μας σπίτι
 






Ένα βιβλίο ευχών για τη μικρή μας πριγκήπισσα










 

Paper bags

Καλημέρα!!!! Ο εμπλουτισμός του blog μου συνεχίζεται.Λέω σήμερα να ασχοληθώ με τις χάρτινες τσάντες. Fashion victim  και εγω, γεμάτο το γραφείο μου με περιοδικά μόδας. Όμορφες φωτογραφίες, όμορφος κόσμος πιό πολύ φανταστικός...
Οι χάρτινες τσάντες φτιάχθηκαν με φωτογραφίες από περιοδικά, πλαστικοποιήθηκαν, κολλήθηκαν με συρραπτικό και διακοσμήθηκαν με όμορφες δαντέλες και σατέν κορδελίτσες. Έτοιμη λοιπόν η shopping bag...σε μέγεθος Α4...να χωράει το κινητό μας, τα κλειδιά μας και το πορτοφόλι μας. Τώρα αν έχει χρήματα μέσα..... :ο)


 
Και αυτή είναι  μιά από τις χάρτινες τσάντες που ζωγράφισα για το κατάστημα μόδας της πολύ αγαπημένης μου φίλης Μιμίκας.