Pink and blue stories

handmade dreams for little princesses and adorable princes

keep calm in pink and blue stories

keep calm in pink and blue stories

Άλλοτε διαβάζαμε τα μαθήματά μας,
κάναμε την προσευχή
μας και λέγαμε πως
δυο και δυο κάνουν τέσσερα.
Τώρα, δυο λουλούδια και
δυο αχτίνες δεν κάνουν δυο -
κάνουν ένα Θεό.
Κ' ένας Θεός
κάνει όλα.
Λοιπόν, η ψυχή
μας μαζί με την ψυχή του Θεού πόσα κάνει;
O δάσκαλος δεν
ξέρει.Εμείς το
ξέρουμε πως κάνει: ένα.
Το διαβάσαμε
σήμερα στο ανοιχτό βιβλίο του ήλιο,
σήμερα που ξεχάσαμε όλα τα
βιβλία."Όνειρο καλοκαιρινού
μεσημεριού"Γ.
Ρίτσος

προβολές σελίδας

Labels

Από το Blogger.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

η μεθυστική γεύση των μπαχαρικών

Επηρεασμένη  φαινεται απο την "Πολίτικη  κουζίνα",σημερα το πρωι πίνοντας το καφεδακι μου στο AnticoCafe  και διαβαζοντας ενα αρθρο για τα ανατολιτικα μπαχαρικα στο prevention, ειπα να επισκεφθω ενα μαγαζι με μπαχαρικα που ανοιξε στο Αργοστόλι το ΓκιουλΜπαχαρ.Οι μυρωδιες φανταστικές και η κοπέλα πουτο εχει εξυπηρετικοτατη.Αγορασα τα μπαχαρικα που μου εκαναν κλικ στη μυρωδια και γυριζοντας τωρα πισω στο χωριο , βρηκα ολες τις πληροφορίες που χρειαζομουν και τις μοιραζομαι μαζι σας.

Κουρκουμάς (Τούρμερικ στα Αγγλικά, Haridra στα σανσκριτικά)
Πρόκειται για μία ρίζα που καλλιεργείται σε όλη σχεδόν την Ινδία και θεωρείται – μαζί με το τζίντζερ – ως ο «βασιλιάς» των βοτάνων. Η γεύση του είναι πικρή, στυφή και λιγότερο πικάντικη. Επιδρά και στους επτά ιστούς του σώματος και θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντισηπτικά
Σουμακ.  
Ένα μωβ μπαχαρικο με ευχαριστη,φρουτωδη και πικαντικη γευση.Ταιριαζει μ ετο κοτοπουλο,το ψαρι,θαλασσινα,αρνι και πρασινες σαλατες.Μπορουμε να το ανακατεψουμε και με γιαουρτι και να φτιαξουμε μια πολύ δροσερη σαλτσα για τη σαλατα μας!
Πιπεροριζα-τζιντζερ
Oι Aσιάτες το έλεγαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί το είπαν τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες πιπερόριζα. Πρόκειται για ένα σπάνιο δώρο της Aνατολής και είναι από τα πιο μελετημένα φυτά στον κόσμο. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για να αποκρυπτογραφηθεί η χημική σύνθεση αυτού του φυτού και να αποδειχθεί η ωφέλεια που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. Tο τζίντζερ προέρχεται από την Aνατολή. Σήμερα, η ποιοτικότερη πιπερόριζα καλλιεργείται στην Kαραϊβική. Eίναι αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας. Tο ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Eκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.
H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.
Στις σαλάτες
Aν θέλετε να δώσετε στη σαλάτα σας πιο πικάντικη γεύση και περισσότερες ευεργετικές ουσίες, προσθέστε μερικά κομματάκια πιπερόριζας. Tαιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες που συνοδεύονται από ντρέσινγκ με λεμόνι.
Στα φαγητά
• Kοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι για 4 φιλέτα κοτόπουλου σοτάρετε ελαφρά με 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 πολύχρωμες πιπεριές και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, καθώς και μία λεπτή φέτα ψιλοκομμένο τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φιλέτα και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Tο κοτόπουλο με τζίντζερ συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι.
• Mπιφτέκια: Zυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής σας και προσθέσετε μία κουταλιά τζίντζερ σε σκόνη ανά κιλό κιμά.
• Aρακάς-φασολάκια: Προσθέτετε 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μία φέτα τζίντζερ (φρεσκοτριμμένο) ανά κιλό λαχανικών.
Στα γλυκά
Mπορείτε, επίσης, να βάλετε τριμμένο τζίντζερ σε διάφορα γλυκά, όπως σε κουλουράκια, μπισκότα και κέικ. Για κέικ, κουλουράκια και μπισκότα χρησιμοποιήστε ανά 3½ φλιτζάνια αλεύρι 1½ κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σε σκόνη). Aν, μάλιστα, στα γλυκά αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με μέλι, θα αναδειχθεί περισσότερο το άρωμα του τζίντζερ.
Σύντομα ΚΑΙ συνταγές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου